Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

The Alibi (2006)

Το Hollywood λατρευει τις ταινιες με con artists. Μαλλον οσοι λαμβανουν μερος σε τετοιες παραγωγες νιωθουν οτι ειναι πιο εξυπνοι απο τους υπολοιπους. Δεν εξηγειται αλλιως η συνεχης ροη μετριωτατων και κλισσαρισμενων ταινιων για το θεμα. Οχι οτι δεν εχουν βγει και μερικα αριστουργηματα (The Sting, The Grifters, Punch-Drunk Love κλπ). Δυστυχως το The Alibi ειναι καθε αλλο παρα αριστουργημα.

Ενα μετριο σεναριο με τις γνωστες, τυπικες και προβλεψιμες ανατροπες, συνοδευεται απο μια σειρα απο δραματικα σφαλματα στο casting. Το πρωταγωνιστικο ζευγαρι (Steve Coogan και Rebecca Romijn) απλα δεν εχει το ταλεντο για να βγαλει περα και μια σειρα απο εξαιρετικους ηθοποιους (Deborah Kara Unger, John Leguizamo και Sam Elliott) χαραμιζονται σε μικρα ρολακια.

Η σκηνοθεσια και το μονταζ προσπαθουν να δειξουν edgy και μοντερνα, αλλα ειναι εντελως δηθεν και αποτυγχανουν παταγωδως οταν συγκρινονται με τις καλυτερες παρουσιες του χωρου (πχ Revolver). Μπορει κανεις με ασφαλεια να την αποφυγει, χωρις να εχει χασει τιποτα ιδιαιτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: